Dankzij een grondige analyse en een goed doordachte ruimtelijke onderbouwing is de ontwikkeling van het bedrijfsperceel aan de Ruigenhoeksedijk te Groenekan succesvol afgerond. Het perceel zal nu worden gebruikt voor “Wonen en tuin”, volgens het aangenomen ontwerpbesluit. Deze locatie, gelegen in het buitengebied buiten de rode contouren, binnen het dorp Groenekan in de gemeente De Bilt,  provincie Utrecht, heeft met overtuigende argumenten medewerking ontvangen voor de transformatie van een niet-agrarische bedrijfswoning naar een burgerwoning.

Ruigenhoeksedijk 55, verscholen in het buitengebied buiten de rode contouren, draagt bij aan het karakter van het pittoreske dorp Groenekan in de gemeente De Bilt. Deze provinciale parel van Utrecht kenmerkt zich door zijn idyllische landschap en historische waarde, waarbij het behoud van het buitengebied en de lokale identiteit van cruciaal belang is. Ons voorstel omvat niet alleen de transformatie van een niet-agrarische bedrijfswoning naar een burgerwoning, maar legt ook de nadruk op duurzaamheid, wat essentieel is voor behoud van het buitengebied. Het is zorgvuldig ontworpen om naadloos op te gaan in de lokale maatvoering, met respect voor het landschap van Groenekan en het buitengebied. De transformatie tast de historische en natuurlijke waarde van Groenekan niet aan, en behoudt de identiteit en het karakter van het dorp. Het gebruik van de woning is strategisch gepland om de goede woon- en leefomgeving voor omliggende percelen te behouden, met minimale verstoring van de lokale leefbaarheid. Onze analyse bevestigt dat de transformatie naar wonen geen risico’s met zich meebrengt voor de milieuhygiënische staat van de bodem in dit waardevolle buitengebied. De geluidsbelasting is in overeenstemming met de geldende normen en draagt bij aan het behoud van de rust en sereniteit van Groenekan. De voorgestelde transformatie waarborgt dat de cultuurhistorie van de molenbiotoop onaangetast blijft, met bebouwing die onder de maximale bouwhoogte blijft. Onze analyse benadrukt niet alleen verkeersafname, maar ook een reeds beschikbare en goed gemotiveerde ontsluiting, wat cruciaal is voor een efficiënte integratie in het dorp. Het ontwerp waarborgt ecologische belangen, met gesloten bebouwing, ongeschikte materialen en continu gebruik dat depositie van stikstof op Natura2000-gebieden uitsluit. De water(plan)toets is niet relevant geacht, gezien de afname van verharding en de functiewijziging die in lijn is met duurzaam watermanagement.

 

De gedetailleerde onderbouwing en haalbaarheidsanalyse van Weltevreden hebben geleid tot de planologische wijziging van Ruigenhoeksedijk 55 en hebben ook aangetoond dat onze aanpak in lijn is met de lokale visie en regelgeving. We kijken uit naar de succesvolle implementatie van dit project, dat niet alleen een duurzame transformatie vertegenwoordigt maar ook een positieve bijdrage levert aan het behoud van de lokale omgevingskwaliteit.

 

Nieuws & Projecten

LOGISTIEK CENTRUM SOESTERBERG (LCS) – Combincatie van Defensie en Rhenus Contract Logistics

LOGISTIEK CENTRUM SOESTERBERG (LCS) – Combincatie van Defensie en Rhenus Contract Logistics

Weltevreden B.V. coördineerde en begeleidde in opdracht van Volantess B.V. de ruimtelijke plannen voor een nieuw logistiek centrum voor Defensie in Soesterberg. Dit omvatte het opstellen van de ruimtelijke onderbouwing, overleg met diverse betrokken partijen, en het verzorgen van het participatietraject. Het proces leidde tot de verlening van de benodigde omgevingsvergunningen. Het logistiek centrum, strategisch gelegen aan het Zeisterspoor, zal dienen als opslag- en distributiepunt en maakt deel uit van een moderniseringsprogramma van het Ministerie van Defensie. Een informatiebijeenkomst werd georganiseerd om belanghebbenden te informeren en betrokken te laten zijn bij de plannen.

Participatie en informatieavond kruislaan te Amsterdam

Participatie en informatieavond kruislaan te Amsterdam

Weltevreden B.V. heeft in opdracht van de initiatiefnemer van het toekomstig Safehouse, en in samenwerking met de gemeente Amsterdam, een informatieavond georganiseerd voor de omwonenden van de Kruislaan 241 te Amsterdam. Het doel was om de plannen voor de herbestemming van het pand te presenteren, waarbij de bestaande appartementen worden vervangen door een Safehouse voor zes bewoners. Hoewel de functie van het pand (wonen) ongewijzigd blijft, werd de buurt actief betrokken om draagvlak te creëren en de kwaliteit van het project te verbeteren. Weltevreden B.V. bereidde de participatie voor, voerde deze uit, en verzorgde de notulen en verslaglegging. Aan de bijeenkomst namen 46 omwonenden en een afgevaardigde van de gemeente Amsterdam deel.

Het Wakkere End – Voormalig Pieter Baan Centrum Utrecht

Het Wakkere End – Voormalig Pieter Baan Centrum Utrecht

Het voormalige Pieter Baan Centrum in Utrecht wordt herontwikkeld tot Het Wakkere End, een multifunctioneel gebied voor wonen, werken, horeca en recreatie. Vincent Bothof van Weltevreden coördineert het project, geïnitieerd door Loostad Vastgoedontwikkeling, met behoud van historische elementen en nieuwe woningen in samenwerking met Cazas Wonen. Er komt ook ruimte voor start-ups, scale-ups en creatieve ondernemers.