1. Nieuws
  2. Omgevingsvergunning: wijzigen van het gebruik geeft meer mogelijkheden voor kantoorpand in Utrecht

Voor de professionele schoonheidssalon/-praktijk met laserbehandelingen en after care op de Livingstonelaan 752 in Utrecht is een vergunning verstrekt voor het wijzigen van het gebruik van het pand. De salon verzorgt diverse laserbehandelingen door gekwalificeerde specialisten.

Een inspectie door Handhaving onthulde echter dat het gebruik van het pand niet voldeed aan de functies die waren toegestaan binnen de huidige beheersverordening. Het gebied is planologisch bestemd voor kantoorruimte, maar de salon wordt beschouwd als praktijkruimte en maatschappelijke voorziening.

De schoonheidssalon was al enige tijd actief in het pand en had een goede reputatie in de wijk. De eigenaar was bang dat de salon zou moeten sluiten als er geen vergunning zou worden verleend.

De aanvraag omgevingsvergunning is ingediend door Weltevreden B.V. Adviseurs in het omgevingsrecht in opdracht van initiatiefnemer Brecheisen makelaars. Het doel van de aanvraag was om het huidige gebruik te legaliseren en daarmee te voorzien in een uitbreiding van de mogelijkheden met een vergunning voor afwijking naar ‘maatschappelijke doeleinden’.

De ruimtelijke onderbouwing van de aanvraag toonde aan dat er in de omgeving zeer gelijkende locaties zijn te vinden die planologisch meer ruimte bieden dan slechts kantoorgebruik. Deze functie sluit tevens aan op het beleid van gemeente Utrecht, dat beoogt om meer werk(gelegenheid) in de wijk te houden.

De omgevingsvergunning voor het wijzigen van het gebruik van een kantoorruimte ten behoeve van een schoonheidssalon/-praktijk is op 11 juli 2023 gepubliceerd.

Nieuws & Projecten

Participatie bijeenkomst verzorgt door Weltevreden voor de ontwikkeling aan Zuideinde 51 te Meppel

Participatie bijeenkomst verzorgt door Weltevreden voor de ontwikkeling aan Zuideinde 51 te Meppel

Begin dit jaar organiseerde Weltevreden B.V. Adviseurs in het omgevingsrecht uit Bilthoven, in opdracht van RDB Real Estate B.V., een informatieavond voor de buurt. Tijdens deze avond werden de plannen van RDB Real Estate B.V. voor de herbestemming van het pand aan Zuideinde 51 te Meppel gepresenteerd, waarbij de onderwijsfunctie zou worden vervangen door een woonfunctie met negen appartementen verdeeld over drie bouwlagen. De informatieavond bood een gelegenheid voor een open uitwisseling van ideeën en informatie tussen vertegenwoordigers van RDB Real Estate B.V. en buurtbewoners, met focus op onderwerpen zoals langdurige leegstand, programma, monumentale status, indeling en ontwerp. Dit resulteerde in een sfeer van betrokkenheid en gemeenschapszin, waarbij vragen en opmerkingen werden besproken en de basis werd gelegd voor een constructieve samenwerking en een gedeelde visie op toekomstige ontwikkelingen in de buurt.

Landal De Wielsche Dreef te Eck en Wiel – Ontgrondingsvergunning voorzien van aanmeldnotitie m.e.r-beoordeling

Landal De Wielsche Dreef te Eck en Wiel – Ontgrondingsvergunning voorzien van aanmeldnotitie m.e.r-beoordeling

Weltevreden B.V. heeft in opdracht van
Landal de Wielsche Dreef, naast fase 1, 2A+B (Centrum voorzieningen restaurant, zwembad), Herplant, WNB en grondwerk fase 1, de aanvraag voor een ontgrondingsvergunning en m.e.r.-beoordeling voor de aanleg van 2 vijvers en een wadi gecoördineerd en begeleid. Ze hebben een vormvrije m.e.r.-beoordeling opgesteld en alle relevante aspecten behandeld, waaronder topografie, vergunningen, archeologie en meer. In samenwerking met bureau BOOT is het besluit verkregen, uitgegeven door de Gedeputeerde Staten van Gelderland.

Vastgesteld Bestemmingsplan: Meppel – Randweg LTS.

Vastgesteld Bestemmingsplan: Meppel – Randweg LTS.

Het voormalige LTS-gebouw aan de Randweg 1 in Meppel stond jarenlang leeg. De gemeente heeft het verkocht aan RdB Real Estate, die appartementen en kantoorunits in het monumentale schoolgebouw wil realiseren, samen met nieuwbouwwoningen op de plek van de voormalige praktijklokalen. Weltevreden heeft het bestemmingsplan hiervoor opgesteld. Het hoofdgebouw blijft behouden als provinciaal monument, terwijl de overige gebouwen zijn gesloopt. Het project werd geconfronteerd met uitdagingen, zoals de nabijheid van een transformatorstation en veranderende regelgeving. Het nieuwe bestemmingsplan, "Meppel - Randweg LTS", is door de gemeenteraad vastgesteld en is nu definitief. Het plan omvat de realisatie van appartementen en kantoren in het monumentale gebouw, evenals de bouw van maximaal 24 woningen op de locatie van de gesloopte praktijklokalen.

Ander nieuws